Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
B1, 6, 12 vitamin képes leírás - Vitamin.tlap.hu
részletek »

B1, 6, 12 vitamin - Vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vitamin.tlap.hu » B1, 6, 12 vitamin
Keresés
Találatok száma - 3 db
B-vitaminok

B-vitaminok

Vízben oldódó vitamin. Az idegrendszer a B1-vitamin egyik legfontosabb célterülete. A tiamin nélkül szervezetünk nem lenne képes a szénhidrátok a cukor vagy a keményítő lebontására, ez pedig végzetes következményekkel járna. Szervezetünk az összes szénhidrátot glükózzá alakítja, ez sejtjeink alapvető energiaforrása. Agyunk energiaellátását a glükóz biztosítja. Javítja a szellemi tevékenységet. Fenntartja az idegrendszer, az izmok és a szív normális működését. Enyhíti a fogműtétek utáni fájdalmakat. Elésegíti az övsömör kezelését. A betegség, stressz és műtét alatt nagyobb a szervezet szüksége. A hiánya is először az idegrendszer működésének zavarában mutatkozik meg. Ennek első tünetei a fáradékonyság és a koncentrációképesség gyengülése. Az első tünetek enyhébb keringési zavarra emlékeztetnek: bizsergés a karban és a lábban, a lábfej rendszeresen zsibbad. A láb izomzata egyre gyengébb lesz, végül bénulásra emlékeztető tünetek is jelentkezhetnek. Az ízületek megmerevednek, súlyos ideggyulladások, pszichés zavarok, görcsök lépnek fel, míg végül a keringés összeomlása nyomán beáll a halál.

Meglepő és fontos új információk

Meglepő és fontos új információk

Összefüggés mutatható ki a szellemi hanyatlás (demencia, Alzheimer kór, Alzheimer szindróma) és az alacsony aktivált B12 vitamin szint között. a jelentős mennyiségű szájon át bevitt B12 vitamin hetek alatt képes javítani az érintett személyek gondolkodási képességét (kognitív funkcióit). idősebbeknél a búskomor ködös állapotból letisztult, fényes hangulatú, jó kedvű személy kerekedik egy-két hónapon át folytatott naponkénti B12 vitamin bevitelével. a magas vér-zsír paraméterek (koleszterin, triglicerid), és a magas homocystein szint az aktivált B12 vitamin pótlását követően nagy mértékben javulhat.

Mire jó a B6 vitamin?

Mire jó a B6 vitamin?

A B6 vitamin szükséges az aminosavak és fehérjék anyagcseréjéhez, az idegrendszer kielégítő működéséhez, a bőrfelület épségének megőrzéséhez, immunrendszerünk kifogástalan működéséhez és véd a szívinfarktus ellen. A B6-vitamin alkalmazása kedvező hatással lehet a szélütés, a depresszió, az álmatlanság esetén. Csökkenthetőek a premenstruációs szindróma tünetei, enyhíthetőek az asztmás rohamok, valamint szerepet kaphat az alagút szindróma kezelésében is. Emellett segíti szervezetünkben a magnézium sejtekbe való bejutását.

Tuti menü