Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
D vitamin képes leírás - Vitamin.tlap.hu
részletek »

D vitamin - Vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vitamin.tlap.hu » D vitamin
Keresés
Találatok száma - 5 db
 D vitamin és a rák

D vitamin és a rák

Sigismund Peller amerikai orvos már 1937-ben felismerte a napfény rákellenes hatását, és Frank Apperly amerikai patológus 1941-ben különös tanulmányt jelentetett meg a Cancer Research-ben. Felmérve az Észak-Amerikai kontinensen a rákos halálozás gyakoriságát, kimutatta, hogy ez délről északra haladva fokozatosan nő, olyannyira, hogy északon már két és félszer többen halnak meg rákban, mint délen. Mégis még negyven év kellett, hogy eredményeiket újra felfedezzék. Cedric F. Garland és Frank C. Garland 1980-ban megjelent vizsgálatukban ismét jelezték, hogy a vastagbélrák észak fele haladva egyre gyakoribb, s ennek oka a kevesebb napfény és az emiatt lecsökkent D vitamin szintézis. Az 1990-es évekre jelentek meg azok a nagy felmérések, melyek vitathatatlan összefüggést mutattak ki a mellrák, petefészekrák valamint a prosztatarák és a D-vitamin hiány között. Egy 2002-es kiterjedt kutatás már 14-féle ráktípust hozott összefüggésbe a csökkent mértékű ultraviola B sugárzással.

A d-vitamin tulajdonságai.

A d-vitamin tulajdonságai.

A d-vitamin egyik legfontosabb és legismertebb feladata az, hogy a kálciumot a csontokba szállítsa. A d-vitamin egy felelős vitamin a csontok egészségének megőrzésében. Kattints bátran a honlap linkjére, ahol részletesen megismerhetjük a d-vitamin felhasználási módjait és jótékony hatásait. A d-vitamin egy elengedhetetlen vitamin a csontok megfelelő növekedéséhez, de emellett a d-vitamin további egészségügyi előnyökkel is rendelkezik még. A d-vitamin az idegrendszer megfelelő működéséhez is szükséges.

Az elképesztő D-vitamin

Az elképesztő D-vitamin

Azonban úgy tűnik, hogy más szerepe is van ennek a tápanyagnak: (leginkább a hiányában kialakuló rendellenességek miatt fontos) asztma, rák, depresszió, szívbetegségek, diabétesz, elhízás, ezek mind kapcsolatba hozhatóak a D-vitamin hiányával. Látható, hogy miért is fontos kiegészítője az étrendünknek ez a vitamin. Ismerkedjünk meg tehát jobban a D-vitaminnal! D-vitamin és a csontok Ez a vitamin segít a kalcium csontokba való beépülésének, hiányában a csontok gyengék és törékenyek lesznek. Felnőttekben a D-vitamin hiánya eldeformálódott csontokhoz és csontritkuláshoz vezethet. Gyerekek esetében csontrepedéseket és más, csontokat érintő elváltozásokat eredményezett, ami komoly népegészségügyi gondokat okozott az USA-ban, melyet D-vitaminnal dúsított tejjel oldottak meg. D-vitaminnal az épp szívért és elméért A vérben fellépő D-vitamin hiánya nem csak a csontokra nézve káros, hanem a szívre is negatív hatással van. Valamint, az egyes tanulmányok szerint az idősek esetében depresszióhoz vezethet, még tisztázatlan okból kifolyólag, a vitamint rendszeresen szedők között 7%-al kisebb volt a halálozási arány, a vitaminhiányban szenvedőkhöz képest. Gyerekeknél a vitaminhiány súlyos asztmát eredményezett.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
D vitamin képződése

D vitamin képződése

A D-vitamin (főként természetes úton) napfény hatására szintetizálódik bőrünkben. A napsugárzás segítségével képződik szervezetünkben D-vitamin. Ezen kívül orvosság és táplálék formájában is pótolhatjuk a D-vitamin. Többek között a makréla, szardínia, csukamájolaj, lazac, tonhal valamint vitaminnal dúsított élelmiszerek. A D-vitamin egy speciális, zsírban oldódó vitamin. Napfény hatására, pontosabban a UV-B (ultraibolya) sugárzás hatására a bőrben D-vitamin képződik. A D-vitamin legfontosabb funkciója a vér kálcium és foszfor szintjének szabályozása. Elősegíti a csontok megfelelő képződését. Mit tud a D-vitamin? elősegíti a kálcium felszívódását, így biztosítja a vér megfelelő kálciumszintjét elengedhetetlen a csontok kiépülésében erősíti az immunrendszert a hiánybetegségek kialakulásának kockázatát csökkenti Mennyi az ajánlott mennyiség naponta? Az ajánlott D-vitamin mennyiség naponta 400 NE (nemzetközi egység), azonban a legújabb kutatások 1000 NE ajánlanak.

Több D-vitamint

Több D-vitamint

A korábbi ajánlásoknál több D-vitamint és kalciumot kell bevinni az emberi szervezetbe egy átfogó vizsgálat szerint, amelyet az amerikai és a kanadai kormány rendelt meg. Ezekre a tápanyagokra a csontok és izmok fejlődése, egészségük megőrzése miatt van szükség. Az amerikai ajánlás figyelmeztetés a magyarok számára is, akik a kutatások szerint sem D-vitaminból, sem kalciumból nem fogyasztunk eleget.

Tuti menü