Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyerek vitamin képes leírás - Vitamin.tlap.hu
részletek »

Gyerek vitamin - Vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vitamin.tlap.hu » Gyerek vitamin
Keresés
Találatok száma - 4 db
Egészséges kakaó

Egészséges kakaó

A DXN Cocozhi a legjobb kakaóból készül ganodermakivonattal. Fogyasztásra kész italpor formájában kínáljuk, mely csokoládés ízzel kényezteti Önt. A kiváló kakaóaromán kívül a ganoderma fogyasztásából származó előnyöket is élvezheti. Csak öntse egy csésze forró vízbe, keverje meg, és máris élvezheti a frissítő italt, melyet az egész család fogyaszthat! A legkedvezőbb vérkeringést minden esetben a kakaó elfogyasztása után két órával mérték. Már 179 mg flavanol 50%-os javulást eredményezett a keringésben. A legnagyobb mennyiségű, 918 mg flavanol bejuttatása esetén pedig olyan erőteljes keringésjavulást észleltek, amely egyenértékű annak a személynek az élettani adataival, akinél nincs ismert szív-érrendszeri kockázati tényező. A vizsgálatok során a résztvevők hét napon át különböző mennyiségű flavanolt tartalmazó kakaós italokat fogyasztottak. Folyamatosan ellenőrizték a véredények teljesítményét a kísérletek napján, valamint egy héttel azután, hogy abbahagyták a kakaóivást. Egy héttel a kísérleti italok elfogyasztása után a keringési rendszer működése visszaállt a korábbi szintjére.

Gyerekek vitaminszükséglete

Gyerekek vitaminszükséglete

A vitaminok hasznos és feltétlenül szükséges anyagok, de némelyik túlzott fogyasztása bajt is okozhat. Legalább annyi útmutató és használatukra biztató könyv van, mint amennyi éppen a veszélyükre hívja fel a figyelmet. Az ember tényleg csak kapkodja a fejét, és nem tudja, kinek higgyen. Vegyük például a C-vitamint, aminek Szent-Györgyi Albert hazájában érthető a népszerűsége. Az emberek marékszámra eszik, adják gyerekeiknek is, mert úgy vélik: megelőzi a betegségeket, legyőzi a fertőzéseket. Ez tévedés. Az igazság az, hogy a C-vitaminra betegségek idején nagyobb szükség van, mint egészséges állapotban, de nem gyógyít. Ha többet adunk a kelleténél, a fölösleg kiürül a vizelettel. Ugyanakkor előfordulhat, hogy nagyobb mennyiségű C-vitamin gyomorpanaszokat okoz. Itt is láthatjuk, nem mindegy, mikor, mennyit, miért.

Gyümölcs nélkül?

Gyümölcs nélkül?

Az, hogy tízből nyolc gyerek naponta eszik csokit és csipszet, hogy órákat tölt a tévé és a számítógép előtt, nem újdonság. De hogy 50 százalékuk nem ismeri föl a szilva ízét, harmaduk a paprikáét, negyede a körtéét és az uborkáét, az a szakembereket is megdöbbentette. A csoki és a csipsz ízét, naná, hogy vakteszten is felismeri a legtöbb gyerek, ám a gyümölcsökkel és zöldségekkel már gond van a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és egy étrend-kiegészítőket gyártó cég felmérése szerint. A reprezentatív vizsgálat során 14 év alatti gyerekeket kérdeztek meg arról, hogy mikor és mit esznek a legszívesebben, illetve hogy mennyire élnek egészségesen. A kép elég lesújtó: az óvodás-iskolás korosztály 82 százaléka naponta többször eszeget csokit, cukrot és csipszet. A 6 és 10 év közöttiek élnek a legegészségtelenebb módon: közülük minden második gyerek naponta többször is kap valamilyen édes nassolni valót. Ugyanakkor a gyerekek mindössze 21 százaléka eszik rendszeresen gyümölcsöt. Noha ebben az életkorban a napi ötszöri étkezés lenne ideális, 90 százalékuk csak háromszor eszik, negyedük nem reggelizik, minden tizediknél az ebéd, 15 százalékuknál pedig a vacsora marad el.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Kismamáknak az ásványi anyagokról és vitaminokról

Kismamáknak az ásványi anyagokról és vitaminokról

Bizonyos ásványi anyagokból és vitaminokból egy kismamának a korábbinál többet kell fogyasztania ahhoz, hogy szervezete képes legyen alkalmazkodni a megváltozott állapothoz és segíthesse gyermeke növekedését. Folát: hasonló biológiai hatású és szerkezetű vegyületek gyűjtőneve. Az élelmiszerekben természetes formában folát található. Folsav mesterségesen adható élelmiszerekhez vagy szedhető étrend kiegészítő formájában. 1 μg élelmiszerben található folát = 0,5 μg éhgyomorra bevett folsav = 0,6 μg élelmiszerhez hozzáadott folsav. Az élelmiszerek és készételek tápanyag információjában feltüntetett folsav elnevezés általában az élelmiszer folát tartalmára utal.

Tuti menü