Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Spirulina platensis és a Chlorella vulgaris mikro-algák, a Lithotamnium calcareum pedig egy kalciumot tartalmazó makro-alga. Milyen pozitív hatásai vannak a mikroalgáknak? A mikroalgák, ah - Vitamin magazin
részletek »

Az alga fajtákról

A vitaminokra, a különböző ásványi anyagokra, és a nyomelemekre igen nagy szüksége van szervezetünknek. Egészséges életvitelünkhöz elengedhetetlen ezen anyagok bevitele. A Vitamin Tuti Magazin szeretne útmutatást nyújtani az egészséges táplálkozáshoz
Vitamin magazin
Itt vagy: Vitamin magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az alga fajtákról
Az alga fajtákról
Spirulina és más algák
A Spirulina platensis és a Chlorella vulgaris mikro-algák, a Lithotamnium calcareum pedig egy kalciumot tartalmazó makro-alga. Milyen pozitív hatásai vannak a mikroalgáknak? A mikroalgák, ahogyan a nevük is mutatja, az algákhoz tartoznak és a tengeri algákkal ellentétben az édesvizekben nőnek. Legtöbbször egy milliméternél is kisebbek, a szabad vízben mozognak, lebegnek. A mikroalgák a legősibb fotószintetizáló organizmusok közé tartoznak. A Spirulina platensis, a Chlorella vulgaris és a Lithothamnium calcareum a legtáplálóbb és a legegészségesebb algák.
Chlorella Vulgaris

Hihetetlen méregtelenítő képessége tette ismerté ezt a parányi, de igen jelenős algát. Összegyűjti és kivezeti a nehézfémeket és méreganyagokat a szervezetből, amelyek nap mint nap bekerülnek szervezetünkbe a levegővel, vízzel és különféle élelmiszerekkel. Ezt nemcsak a bélrendszerben, hanem a vérkeringésben, sőt a szervezet zsírszöveteiben is véghezviszi. Ezen tulajdonságát rendkívül koncentrált klorofill- és pigment-tartalmának köszönheti. Ezen felül rendelkezik az egyedülálló CGF faktorral is. Ez egy olyan anyag, amely laboratórium körülmény között már bizonyítottan vissza tudta szorítani tumorok fejlődését.
Erősíti az immunrendszert, fokozza a sebgyógyulást, szabályozza a bélműködést, gondoskodik a bélflóra egyensúlyáról és segíti a máj működését.

4%-os klorofill-tartalmával az eddig ismert legmagasabb klorofill-koncentrációt tartalmazó növény. Ennek köszönhetően 10-szer több oxigént tud termelni mint bármely más növény.

Szédítő sebességgel szaporodik: 16-20 óra alatt 4 sejtre osztódik szét.
Hirdetés

A chlorella tartalmaz:

teljes értékű növényi fehérjét az összes aminosavval, többek között mind a nyolc féle alapvető aminosavat
ásványi anyagokat és alapvető nyomelemeket, pl.: magnézium, kalcium, magán, vas, cink, kálium
számos vitamint: C, E, niacin, B vitaminok - ezen belül B12-t aktív formában - K vitamint, pantoténsavat, folsavat
4% klorofillt, amelynek köszönhetően utánozhatatlan mértékben tudja a szervezetet méregteleníteni azáltal, hogy megköti és kiviszi a szervezetből a nehézfémeket, mint a higanyt, ólmot és más, táplálkozás és lélegzés útján bekerülő mérgező anyagokat
antioxidánsokat, polifenolt és sok más gyógyászati szempontból hatékony összetevőt
telítetlen zsírsavakat mint a linolén- és linolsav.

Spirulina Platensis

A szuperlatívuszok élelmiszere

Az egyik legalapvetőbb és legvitamindúsabb élelmiszer a tudomány mai állása szerint. Spirál formájú, kékeszöld algafajta. Fejlettségi szintjét tekintve közelebb áll a baktériumokhoz, mint a többi algához. Sokak csak parányi zöld erőműként emlegetik. Tápanyagsűrűségét egyetlen más emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer sem múlja felül. Egészségünk számára szükséges anyagok tömkelegét tartalmazza és mindezt az emberi szervezet számára hihetetlenül kiegyensúlyozott arányban. A Spirulina támogatja az anyagcserét, aktiválja a szervezet védekező erejét. A Spirulina hatását egyszerű módon is leírhatjuk, a test túlsavasodása ellen dolgozik.

Kimagasló tulajdonsága phycocyanin tartalma, annak is a biológiailag magas hasznosulása. Ennek, az egészségre oly támogató összetevőjének köszönhető, hogy nagyszerű hatása van fertőzések, gyulladások esetén, sőt a rák kialakulásával kapcsolatban is.

Elképesztően magas a klorofilltartalma, amelynek segítségével képes a fotoszintézisre, ezzel a szerves anyagok szintetizálására, ezúton képes a napfényt tiszta élelemmé alakítani. Miután jelentős szerepe volt a bolygónkon a széndioxidban gazdag ősatmoszféra oxigénben dúsításában, joggal nevezik életet adónak. Nem számít növénynek, mivel nincs sejtmagja és sejtfala sem növényekére jellemző, mivel nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem muco-poliszacharidból.

Kimagasló az ellenálló-képessége és az alkalmazkodó-képessége is. Napfényre és 15-20%-os sótartalmú vízre van szüksége, ami egy igen savas (PH 8-11) környezet, mégis életben marad, sőt ezen környezetben osztódással szaporodik. Megfelelő körülmények között már akár 3 nap alatt is képes megduplázni biomasszáját, ennek köszönhetően igen jól termeszthető.

A spirulina tartalmaz:


nagy mennyiségű növényi fehérjét (60-70%), amelyet az állati eredetű fehérjével szemben szerveztünk rendkívül jól képes hasznosítani és tartós fogyasztása sem terheli meg a szervezetet sejtfalának köszönhetően
nagy mennyiségű klorofillt, ez köti meg és szállítja a növényi sejtekben az oxigént
phycocyanidot, ez közvetlenül sejtszinten hatva segíti elő a növekedést
jelentős mennyiségben B vitaminokat, vasat, különböző esszenciális zsírsavakat és aminosavakat, amelyek a sejtek anyagcseréjét előnyösen befolyásolják. Vashiányban és vashiányos vérszegénységben is előnyös, mert a vasat szerves kötésű, komplex formában tartalmazza.
phenylethylamint (PEA), amely a szellemi teljesítőképességet fokozza és javítja hangulatunkat
karotinokat, elsősorban bétakarotint, ami az immunrendszert élénkíti (a Spirulina a sárgarépánál tízszer nagyobb koncentrációban tartalmaz béta-karotint)
telítetlen zsírsavakat és lipideket
vitaminokat és enzimeket
muco- és poliszacharidokat

Tartalmaz továbbá egy sor, a szervezet számára nélkülözhetetlen makro-, illetve nyomelemet, többek között kalciumot, nátriumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szelént. Különösen jó jód- és káliumforrás. (Pajzsmirigyzavarban szenvedők, jód tartalma miatt, beállított gyógyszerszedés vagy orvosi felügyelet mellett szedhetik.)

A Spirulina összetevői :


Több 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz.
Köztük:
1. Proteinek - fehérjék, részarányuk eléri a 60-70%-t. Könnyén beépülnek (65-80%), a sejtek fő építőanyaga. A fehérjehiány fáradtságot, étvágytalanságot, növéskéslekedést, és a vízegyensúly felborulását okozza.
2. 18 aminosav, köztük 8 pótolhatatlan .
3. Vitaminok: B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP és mások .
4. Mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. A króm a perifériás idegrendszer számára nagyon hasznos. A vanádium részt vesz a zsír- és szénhidrát-anyagcserében, a krómmal együtt javítja az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését. A szelén sorvasztja a ráksejteket, lassítja az öregedést .
5. Nukleinsavak (DNS és RNS), amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában.
6. Klorofill - a szerves vas forrása. Zöld vérnek is nevezik. Méregtelenítő hatással rendelkezik, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.
7. Enzimek - serkentik a bőr anyagcseréjét és a sebek gyógyulását, feltétlenül szükségesek az emésztéshez, az agy működéséhez, a szervek és a szövetek regenerációjához. Minden szerv és szövet rendelkezik saját enzimkombinációval, mert minden egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivál. Az enzimek nagyon hő érzékenyek, és magas hőmérsékleten bomlásnak indulnak. Emiatt ahhoz, hogy a szervezet elegendő enzimmennyiséghez jusson, nyers élelmiszereket kell fogyasztani, vagy BAT-okat kell szedni.
8. Többszörösen telítetlen zsírsavak - köztük a gammalinolénsav, amelyet az Omega-6 típusú savakhoz sorolnak. Csökkenti a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erősíti az immunrendszert, megelőzi a gyulladásos folyamatokat és a szív és érbetegségeket 9. Fikocianin lassítja a rákos sejtek szaporodását, serkenti az immunrendszert.
10. Mannitol .
11. A Q10-hez hasonló koenzim az ételből energiát nyer és elosztja azt a szervezet minden egyes sejtjében.

A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik:
1. Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír. 2. Csökkenti a magas vérnyomást. 3. Megelőzi a szabad gyökök megjelenését. 4. Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását. 5. Erősíti az immunrendszer működését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből; antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek. 6. Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek. 7. Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását./meddőség/ 8. Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét. 9. Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni. 10. Könnyen emészthető vas forrása.

A Spirulina sok értékes tápanyag természetes forrása és ez által megmutatkozik nagy vitális anyag tartalma is. A Spirulina tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, esszenciális zsírsavat, 50/-60%-os kiváló minőségű növényi fehérjét, Beta-karotint, számos vitamint, különösen B12-t, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. A Spirulinában kétszer annyi növényi olaj van, mint a szójababban és 14-szer annyi Beta-karotin mint a sárgarépában. A Spirulina támogatja az anyagcserét, aktiválja a szervezet védekező erejét, de hatását egyszerű módon is leírhatjuk, a test túlsavasodása ellen dolgozik.

Lithotamnium calcareum - az építőmester
Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos. Összetételének 34 %-át tiszta, természetes, szerves kalcium képzi, mely testünk számára a legfontosabb ásvány. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithotamnium természetes kalciuma - a vegyileg előállítottal szemben- magas arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága bizonyos százalék Spirulina hozzáadásával még tovább fokozódik. Így válik a Lithotamnium csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrásává.
A Spirulina, Chlorella és a Lithotamnium végtelenül fontos az egészséges, teljes értékű táplálkozáshoz. Szépségünk, vitalitásunk és életkedvünk fenntartásához való hozzájárulásuk nem varázslat, hanem komplex összetételükön alapszik. Folyamatos fogyasztásukkal elkerüljük és megelőzzük a hiányállapotokat és az ezekből eredő megbetegedéseket. A mindennapi életben, a munkában, de főként a szervezetünket érő terhelő környezeti hatásokkal szemben segítenek számunkra a mikro-algákban fellelhető létfontosságú anyagok, hogy egészségünket és vitalitásunkat megtarthassuk egészen idős korunkig.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - dxn, spirulina, alga, klorofill, lúgosítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-12 13:25:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü