Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Azoknál a gyerekeknél, akik sok E-vitamin tartalmú élelmiszert fogyasztanak, kisebb az esélye az ekcéma kialakulásának, állítja egy új, japán gyerekeket vizsgáló tanulmány. - Vitamin magazin
részletek »

E vitaminnal az ekcéma ellen

A vitaminokra, a különböző ásványi anyagokra, és a nyomelemekre igen nagy szüksége van szervezetünknek. Egészséges életvitelünkhöz elengedhetetlen ezen anyagok bevitele. A Vitamin Tuti Magazin szeretne útmutatást nyújtani az egészséges táplálkozáshoz
Vitamin magazin
Itt vagy: Vitamin magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
E vitaminnal az ekcéma ellen
E vitaminnal az ekcéma ellen
Egészséges gyerekekért!
Azoknál a gyerekeknél, akik sok E-vitamin tartalmú élelmiszert fogyasztanak, kisebb az esélye az ekcéma kialakulásának, állítja egy új, japán gyerekeket vizsgáló tanulmány.
Az A-vitaminról, amiről korábbi tanulmányok azt állították, hogy hatásos az allergiás eredetű betegségekkel szemben, kiderült, hogy mégsem az. Dr. Masayuki Okuda és munkatársai a Yamaguchi Egyetemről megmérték azoknak a vegyületeknek a szintjét a gyermekek vérében, amiből következtetni tudtak, hogy a gyerekek a fent említett két vitaminból mennyit vittek be szervezetükbe.

A vizsgálatok középpontjában az asztma és az ekcéma állt, mivel mindkettő allergiás eredetű megbetegedés. 396, 10 és 13 év közötti gyermek közül 240 ekcémás, légzési nehézségekkel küzdő, vagy asztmás gyermek volt. A kutatók nem találtak összefüggést az említett betegségek és a gyerekek vérében mért, A-vitamin-hatású vegyületek szintje között.
Azoknál a gyermekeknél viszont, akiknek a vérében az E-vitamin-hatású vegyületek szintje magas volt, 67 százalékkal kisebb eséllyel alakult ki ekcéma, mint azoknál, akiknél a legalacsonyabb volt e vegyületek szintje. Akiknél csak egy kicsit volt magasabb a vegyület szintje az átlagosnál, már ott is kisebb kockázata volt az ekcéma kialakulásának.
Hirdetés

Bár a tanulmány nem bizonyítja az ok-okozati kapcsolatot, ez a kutatás mégis sokkal pontosabb az eddigieknél, mivel a korábbi kutatások kérdőíves vizsgálatokon alapultak.
Az ilyen jellegű kutatások nem megbízhatóak, mert a megkérdezettek jó vagy rossz memóriája befolyásolja az eredményeket. A sárga, piros és narancssárga gyümölcsök A-vitaminban gazdagok, míg az E-vitamin növényi olajokban, a dióban és a teljes kiőrlésű gabonafélékben található.
Nincs meghatározva e vegyületeknek az általánosan elfogadott szintje a vérben, de a WHO szerint erre a korosztályra az ajánlott napi bevitel 2000 nemzetközi egység (NE). Az E-vitaminból ugyanennek a korosztálynak az ajánlott bevitel 16 NE.
Még nem teljesen tisztázott, hogy az E-vitamin hogyan csökkenti az ekcéma kialakulásának kockázatát, Okuda és kollégái szerint ezt valószínűleg antioxidáns és immunerősítő hatásának köszönheti.
2012. június 21. Forrás: Medipress
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - e-vitamin,asztma,ekcéma,vitaminhiány,vitamin
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-10 10:10:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü