Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási - Vitamin magazin
részletek »

Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?

A vitaminokra, a különböző ásványi anyagokra, és a nyomelemekre igen nagy szüksége van szervezetünknek. Egészséges életvitelünkhöz elengedhetetlen ezen anyagok bevitele. A Vitamin Tuti Magazin szeretne útmutatást nyújtani az egészséges táplálkozáshoz
Vitamin magazin
Itt vagy: Vitamin magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminnal egészségesen.
Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében a zöldségek, gyümölcsök minősége egyre csökken, nem is beszélve a kamionban érlelt termékekről, amik talán soha nem láttak napfényt és nem természetes földben termesztették őket.
Napjainkban ezért, bármennyire is szeretnénk, egyre nehezebb azt biztosítani, hogy vitaminokban gazdag ételek kerüljenek az asztalra. Sajnos azonban még mindig elterjedt és általános az a nézet, - sokszor orvosok között is - hogy a gyerekvitamin csak fölösleges szülői túlbuzgóság.

Ők még mindig abban hisznek, ha van zöldség, gyümölcs, tej és hús az asztalon, akkor nincs szükség vitaminpótlásra. Szerintük csak a legyengült szervezetű gyermekeknek van szükségük extra bevitelre. Sokak még azt is állítják, hogy mesterséges vitaminpótlás nem csak felesleges, hanem káros is lehet. Szerintük a vitamin túladagolás sokkal veszélyesebb, és ennek kockázata már 2-3 tabletta szedésével már fenn áll.

Ennek a félelemnek, sajnos azért van némi alapja, mivel óriási különbség van pl. a szintetikus gyógyszergyári vitaminok és a természetes, kizárólag zöldségekből és gyümölcsökből kivont táplálékkiegészítők között. Az elözőek káros hatásairól valóban sok cikk jelent meg!

Vannak orvosok, akik szerint nincs különbség természetes és szintetikus vitaminok között, de vannak, akik ezt egészen másképp látják.

Earl Minderll a Vitaminbiblia c. könyv szerzője, egyenesen így fogalmaz: A szintetikus vitaminok, esetleg kevésbé borítják fel a költségvetését - de nem így a gyomrát!

Néhány alapvető fontosságú dologról sosem hallunk a szintetikus vitaminok reklám hirdetésében, pedig sok embert érdekelne az a tény, hogy miközben az egészségét óvni akarja, mennyire árthat a szervezetének.

A legtöbb felnőtt ember nem igazán foglalkozik az egészségével, de a gyerekek egészsége mindenki számára fontos. Nem véletlen, hogy a legtöbb vitaminreklám is gyerekekről szól. Azonban tudnunk kell, hogy a vitaminos gumicukorkák, szirupok, pezsgőtabletták és vitamintabletták meg sem közelítik a természetes táplálékkiegészítők hatékonyságát.


Tudjuk, hogy a gyerekek sokkal fogékonyabbak egy cukrokkal dúsított vitaminkészítményre,
pl. gumicukorka, de a szülőnek azt is kell néznie, hogy ez valóban használ-e a gyermeknek és valóban tudja-e a szervezet hasznosítani az abban található vitaminokat.

Aki valaha is tanult biokémiát, jól tudja, hogy a vitaminok működéséhez nem csupán a vitaminmolekulára van szükség, hanem mellette enzimekre, koenzimekre és kofaktorokra. Ezek mind megtalálhatóak a természetes vitaminforrásokban, de a szintetikus formákban nem, a boltokban kapható, nagyrészt szintetikus vitaminok, a természetes vitaminok izolált részeit tartalmazzák.


Ha természetes módon minőségi gyümölcsökkel és zöldségekkel táplálkozunk, akkor a különböző vitaminok és ásványianyagok tökéletes szinergiában, egymást segítve épülnek be a szervezetbe, illetve segítik a különböző biokémiai folyamatokat.

Amikor kiveszünk egy vitamint ebből a természetes környezetből, akkor nem tudjuk elérni a megfelelő hatást és valóban előfordulhat olyan, hogy nem a kívánt hatást érjük el, ezért a felesleges vitamin a vizelettel eltávozik, jobbik esetben, de a zsírban oldódó vitaminoknál esetleg tényleg előfordulhat vitamin túladagolás, amik miatt egyes orvosok óva intenek a vitaminok túlzott fogyasztásától.

Meg kell értenünk, hogy a gyümölcsökben és a zöldségekben található vitaminok, ásványi anyagok és más hasznos fitonutriensek együtt tudják a megfelelő hatást elérni.

Ezt a folyamatot egy építkezéshez tudnám hasonlítani. Hiába van az építkezésen jelen a tervező és a kőműves, ha hiányoznak pl. a segédmunkások vagy az ács, akkor nem tudják tökéletesen befejezni az építkezést. A vitaminok és ásványianyagok és a természetes növényekben található egyéb hasznos alkotórészek egymást segítve tudnak tökéletes munkát végezni.

Például rézre van szükség a C-vitamin hasznosulásához és szeléniumra az E-vitamin működéséhez. Továbbá a természetes anyagok sokszor olyan különböző vitaminokat és ásványianyagokat tartalmaznak, amelyek ugyanazokért a receptorfelületekért versengenek, de úgy épültek be a növényi szövetekbe, hogy felszabadulásuk időzített, így nem ugyanakkor vannak mozgásban, mint a többi vitamin vagy ásványianyag.

Ha szintetikus formában ezeket a részeket egyszerre adjuk be akkor problémák merülnek fel receptor felületeknél. Erre példa a Kalcium és a Magnézium. Ezek ugyanazokra a receptorfelületekre hatnak, így, ha a szintetikus feldolgozás által szétbontott formában vesszük be csak egyikük épül be a sejtek szintjén. Ha külön-külön, 4 órás eltéréssel vesszük be őket, sokkal biztosabb hatást érhetünk el. Továbbá a Calciumnál és a Magnéziumnál pont nagyon fontos az is, hogy szerves vagy szervetlen eredetűek-e, honnan miből származnak, milyen kémiai kötésben vannak. Sok gyógyszertárban kapható Calcium készítmény felszivódása minimális, és mivel nem tud felszívódni, ezért a bélfalon megtapadhat és gondot okoz!

Amikor tehát arról olvashatunk, hogy a multivitamin készítmények károsak lehetnek az egészségre, akkor világosan tudnunk kell, hogy ez a szintetikus, laboratóriumban előállított vitaminokra lehet érvényes.


A legtöbb piacon lévő vitamin, amit most gyártanak, inkább szintetikus vitamint tartalmaz, mint teljes vitaminokat, amiket zöldségből vagy gyümölcsből vonnak ki, mivel a szintetikus vitaminokat olcsóbb előállítani.

Annak érdekében, hogy a szervezetünk fel tudja szívni és használni a vitamint, a vitamin minden részére szükség van. Ahhoz, pld. hogy a testünk fel tudja szívni a C-vitamint a szervezetnek be kell szerezni az egész ételkomplex többi részét úgy, hogy elrabolja a saját kollagén szövetéből a hiányzó elemeket, még inkább kimerítve a test vitaminkészletét. Ehhez hasonló dolgok miatt vannak, akik egyenesen azt állítják, hogy a C-vitamin szintetikus formája, megvastagíthatja a szív artéria falait, ami szívbetegséghez vezethet és a tört vitaminok (szintetikus vitaminok) növelhetik a rák és a születési hibák kockázatát. Teljes ételvitaminokra van tehát szükség, ezek viszont a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendben fordulnak elő.

A probléma azonban abból adódik, hogy a mai zöldségek és gyümölcsök tápanyagban és ásványi anyagokban kifosztott termőtalajokon növekednek, a kamionokban mesterséges oldatokon nevelt növényekről ne is beszéljünk.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen több kutatást is folytattak az évtizedek során, és egyértelműen kimutatták, hogy a ma termesztett zöldségek és gyümölcsök többsége 80-90%-kal kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint az 1960-as években. Ezért a szervezet tökéletes működéséhez szükséges vitamin és ásványi anyag beviteléhez több kg zöldséget és gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk. Mivel ez fizikai képtelenség, ez lehetetlen lenne.

Ennek a problémának a megoldására jött létre a táplálékkiegészítőipar, ahol a különböző táplálékkiegészítőket, ezeknek a vitaminok és ásványianyagok közötti szinergiáknak, együttműködésének a figyelembevételével dolgozták ki.

Mivel a legtöbb szülő nap mint nap szembesül azzal, hogy a gyermeke nem hajlandó elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, és a gyerekeknek nem a kedvenc étele a spenót, ezért a megfelelő immunrendszer és a szervezet öngyógyító képességének a kialakításához olyan táplálékkiegészítőket ajánlott használni, amiket nem lehet túladagolni, nem okoznak kárt, illetve nem csak felesleges pénzkidobás abban az esetben, ha csupán a vizelettel eltávozik.

Ezért bármennyire is vonzó egy gyerek számára egy gumicukorka, vagy könnyebben beadható egy szirupból vagy pezsgőtablettából készült ital, de ha valóban azt akarjuk, hogy a gyermekünk szervezete ellenálló legyen a különböző betegségekkel szemben, érdemes a természetes vitaminkészítményeket választani.


Ha esetleg a tabletta vagy kapszula forma tényleg nagy ellenállást váltana ki, akkor ezeket összetörve, kiszórva, por formában érdemes belecsempészni a gyermek ételébe.
Pasteur és Bernard vitája:

Befejezésképpen felhívnám a figyelmet Bernard és Pasteur vitájára, ami arról szólt, hogy minek van nagyobb jelentősége. Pasteur a baktériumokat és vírusokat tartotta a fő ellenségnek, míg Bernard azt mondta, hogy a táptalaj a legfontosabb, vagyis, ha a szervezet immunrendszere erős, akkor semmilyen baktérium, vírus nem tud betegséget okozni. A történet szerint Pasteur a halálos ágyán beismerte, hogy a táptalaj minden, a kórokozó semmi.

A megelőzés fontosságára mutat rá az a tény is, hogy Kínában pl. az orvosok a fizetésüket nem azért kapták, hogy az uralkodót meggyógyítsák, hanem csak akkor kaptak fizetést, ha egészségben tudták tartani. A nyugati kultúra sokkal inkább betegség centrikus, és túl kevés hangsúly van a megelőzésen!

A vitaminok szedését ezért nem csak betegségek esetén javasoljuk, hanem úgy gondoljuk, hogy már kisgyermek kórtól fogva be kell építenünk a táplálkozásunkba. Az élelmiszeripari termékek fogyasztása, a minőségi éhezés és az egyre több, élelmiszereinkkel bevitt szintetikus vegyület, korában, kifejezetten fontos, hogy minőségi tápanyagokat, vitaminokat, ásványianyagokat és enzimeket vigyünk be a szervezetünkbe, hogy az immunrendszer és a test öngyógyító képességei tökéletesen működtessék testünket, a különböző biokémiai folyamatokat és ha lehet lassítsák az öregedési folyamatokat is.

Ezért azok a szülők, akik a legjobbat akarják a gyermekeiknek, már gyerekkorban gondoskodnak a minőségi étkezésről és táplálékkiegészítésről, hogy ezzel megakadályozzák a sajnos egyre korábban megjelenő civilizációs betegségek - rák, cukorbetegség, allergia, szív -és érrendszeri betegségek kialakulásá!

Vitaminokat nem csak akkor kell adni, amikor beteg a gyerek, hanem a megelőzésre kell tenni a hangsúlyt. Ahogy a régi kínai mondás is szól: A bölcs ember nem akkor kezd el kutat ásni amikor már megszomjazott, hanem már akkor gondoskodik magáról, amíg bőségben van. Márpedig ha a gyerek nem kapja meg a megfelelő mennyiségű vitamint és ásványianyagokat, mert nem fogyasztja el a számára javasolt napi 4-6 maréknyi zöldséget gyümölcsöt, hanem csak csipszen, csokin, és kekszeken él akkor ne csodálkozzunk ha minden betegséget összeszed ha kimegy az utcára vagy közösségbe megy!

Nem is beszélve arról, hogy a sok figyelemhiányos vagy hiperaktiv gyermek is például B vitamin hiány miatt olyan, amilyen. A legtöbb betegséget pedig nem VALAMI hanem valaminek a HIÁNYA okozza, ahogy Szentgyörgyi professzor mondta! Ez a valami a vitaminok! Ezért ha okos, értelmes, érzelmileg is stabil egészséges gyermekeket akarunk, nem szabad spórolni a táplálékkiegészítésükön! Az eredmények bizonyítani fognak!

Minden szülő saját maga dönti el, hogy milyen formában gondoskodik gyermeke egészségéről.
A leírtak alapján, mi nem javasoljuk a szintetikus gyógyszertári készítményeket, - bármekkora reklámot is csinálnak nekik - hanem a hangsúlyt arra tennénk, hogy minél több minőségi bio zöldséget, gyümölcsöt fogyasszon a gyerek, illetve természetes hatóanyagokat tartalmazó táplálékkiegészítőket fogyasszon.


A gyerekek számára négy DXN terméket emelnénk ki, ezek:

1. Spirulina

Cocozhi
GL kapszula
Oroszlánsörény tabletta

A nagyobbak meg már fogyaszthatják a DXN egészséges ganodermakávéját: http://azegeszsegeskave.info
Ezeknek a termékeknek a fogyasztása természetes vitaminforrást biztosít, erősítik az immunrendszert, növelik a szervezet öngyógyító képességének a hatékonyságát, segítik a vérképzést, az egészséges idegrendszert, tanulási képességeket és bőséges oxigén és energiaellátást a sejteknek.

A vásárlás és az ingyenes regisztráció módjairól itt olvashatsz: http://dxnonlineteam.info/
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - gyerekvitamin,vitamin,egészséges gyerek,gumicukor,spirulina,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-02-21 20:10:11
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü