Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Spirulina legfontosabb alkotórésze a klorofill! Mivel a vér hemoglobinjától csak abban különbözik, hogy a központi helyen nem vas hanem, magnézium van, így a friss vér képzésében óriási sz - Vitamin magazin
részletek »

Miért fontos a klorofill?

A vitaminokra, a különböző ásványi anyagokra, és a nyomelemekre igen nagy szüksége van szervezetünknek. Egészséges életvitelünkhöz elengedhetetlen ezen anyagok bevitele. A Vitamin Tuti Magazin szeretne útmutatást nyújtani az egészséges táplálkozáshoz
Vitamin magazin
Itt vagy: Vitamin magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Miért fontos a klorofill?
Miért fontos a klorofill?
Zöld növények fontossága!
A Spirulina legfontosabb alkotórésze a klorofill! Mivel a vér hemoglobinjától csak abban különbözik, hogy a központi helyen nem vas hanem, magnézium van, így a friss vér képzésében óriási szerepe van! A Spirulina mellett sok más növény, vagy kivonat pld. búzafűlé tartalmaz nagy mennyiségben ilyen hasznos anyagokat!
Mi is az a klorofill? Hát, biztosan tudod, tanultad biológia órán. A zöld növények zöld színe a klorofillnak köszönhető.

A klorofill befogja az éltető napenergiát, fényenergiát, (úgy is mondhatnánk, hogy elraktározza a napfényt), - hogy később kémiai energiát állítson elő belőle.

A zöld növények csodálatos módon táplálkoznak a Napból, nincs szükségük más élőlényre a fennmaradásukhoz. A zöld növényekben (zöld színű zöldségekben, de különösen a leveles zöldségfélékben) a legnagyobb a klorofill mennyisége.
Hirdetés

Az állatok és egyes növények (pl. gombák) testében nincsen klorofill, nem tudják a fényt felhasználni, nem tudnak szervetlen vegyületekből szerves anyagot létrehozni. Tudnod kell, hogy napfény nélkül nem létezhetünk. A klorofill ugyanolyan fontos, mint a napfény.

Az ember is eszik zöld növényeket, illetve növényevő állatokat, a növényevő állatokat megeszik a húsevők (tápláléklánc) így némi folyékony napenergiát nyerünk mi is, ez azonban kevés, továbbá táplálkozásunkról is elmondható, hogy civilizációs fejlődésünknek (vagy inkább fogalmazzak úgy, hogy hanyatlásunknak) köszönhetően már egyre kevesebb zöld táplálékot iktatunk be a táplálékaink közé. Pedig nagyon fontos lenne:

A klorofillt a növények vérének is hívják (zöld vér), mert molekulaszerkezete nagyon hasonlít a vér hemoglobinjához. A vérben lévő hemoglobin oxigénből, szénből, nitrogénből épül fel, amelyek egy vas atomot fognak közre. A klorofill is ugyanilyen felépítésű, azzal a különbséggel, hogy a vas atom helyett magnézium található.

Victoria Boutenko is úgy fogalmaz, hogy a klorofill úgy vigyáz a testünkre, ahogy egy gondoskodó és szerető anya teszi. Valamennyi szervünket pucolja, gyógyítja.

A klorofill telis tele van oxigénnel, mely kedvez a jó (aerob) baktériumok szaporodásának. Ha nincs elegendő oxigén jelen a sejtjeinkben, akkor a rossz baktériumoké a főszerep, ezek veszik át az irányítást (egy kis horror sejtszinten).

És itt most nem zárójelben jegyzem meg, mert nagyon is fontos, hogy Otto Warburg is régebben már Nobel díjat kapott azért, mert bebizonyította, hogy a rákos sejtek oxigéndús környezetben elpusztulnak.

Klorofillel pedig hatalmas mennyiségű oxigént tudunk a sejtjeinkbe juttatni! A klorofill bevitelre egy remek lehetőség a zöld turmixok fogyasztása.

A zöld levelű növények magas klorofill- és ásványi anyag tartalmuk miatt a Földünkön lévő legjobb lúgosító élelmiszerek!!! (pl. búzafű - 70 %-a klorofill!!) - még egy bejegyzésben részletesebben bemutatom.

A klorofill néhány előnyös tulajdonsága (a teljesség igénye nélkül):

- segít a vérsejteknek abban, hogy az oxigén a szervezetben mindenhova eljusson

- csökkenti a rákkeltő anyagok kötődését a DNS-hez a májban és egyéb szervekben, segíti a máj tisztulását

- segít a kalcium-kövek lebontásában

- erőteljes, természetes méregtelenítő

- antibakteriális hatása is van

- gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását

- lúgosít, méregtelenít

- segít a vérszegénységben szenvedőknek

- tisztítja a beleket és szagtalanítja

Érdemes fontolóra venned tehát a zöld növényi levelek, búzafű és más klorofill források magasabb arányú beiktatását étrendedbe! Megéri!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - dxn,spirulina,alga,klorofill,lúgosítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-14 09:39:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü