Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mi az egészség és mit tehetünk megőrzéséért? Járj legalább egy lépéssel elöbb! Ne a betegség kényszerítse ki belöled az első lépést az egészséges életmód felé! Felmérések és statisztikák - Vitamin magazin
részletek »

Szeretnél egészséges lenni? Természetesen?!

A vitaminokra, a különböző ásványi anyagokra, és a nyomelemekre igen nagy szüksége van szervezetünknek. Egészséges életvitelünkhöz elengedhetetlen ezen anyagok bevitele. A Vitamin Tuti Magazin szeretne útmutatást nyújtani az egészséges táplálkozáshoz
Vitamin magazin
Itt vagy: Vitamin magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szeretnél egészséges lenni? Természetesen?!
Szeretnél egészséges lenni? Természetesen?!
Hosszú élet és egészség?!
Mi az egészség és mit tehetünk megőrzéséért? Járj legalább egy lépéssel előbb! Ne a betegség kényszerítse ki belőled az első lépést az egészséges életmód felé! Felmérések és statisztikák alapján kijelenthető megállapítás, hogy egy bizonyos összeget minden ember elkölt élete során az egészségére, ezt senki sem spórolhatja meg! De azt, hogy mire azt igen! Minek köszönhető, hogy vannak egyes népcsoportok akiknél még nem ismertek ezek a betegségek, szavuk sincs rá! Erre kerestük a választ!
Mikor az emberek megbetegednek, válságba kerül az egészségük gyakran megijednek és futnak az orvoshoz, hogy gyógyítsa meg őket! Ilyenkor gyakran hajlandóak életmódjukon változtatni, elhatározzák - ha nem is tesznek fogadalmat -, hogy egészségesebben kívánnak élni. Aztán ha szerencsések és látszólag visszaszerzik az egészséget, elmúlnak a tünetek gyakran visszatérnek oda ahonnan indultak és könnyen abbahagyják az egészségükre való odafigyelést! Mert ahhoz hogy a tervből valóság legyen hiányzik egy olyan lépcsőfok amit nagyon kevesen hajlandóak meglépni!

A kényelem a legtöbb ember életében sokkal fontosabb szempont mint a felelősség vagy a tudatos életmód választása, felvállalása!

Tény hogy az emberek többsége 40 évig feláldozza az egészségét, hogy pénze legyen, majd 40 évig kénytelen a pénzét feláldozni, hogy egészsége legyen! Vagy legalább mentse ami menthető! Egészségünk gyakran csak akkor válik fontossá, amikor szervezetünk jelez, valami nagy és tartós baj ér. Akkor viszont honfitársaink hatvan százaléka elrohan orvoshoz, a többiek pedig még akkor sem mernek vagy akarnak a dolgok végére járni. Saját felelősségünk is, komolyan vesszük-e a megelőzést. Manapság, amikor egészségről beszélünk, ahányan tesszük, annyiféle dologra gondolunk.
Hirdetés

De mit értünk egészségen? Vannak akik szerint nincs is egészséges ember csak rosszul kivizsgált beteg!

És mi a betegség? Feltétlen rossz? Vagy csak a szervezet jelzése, ami jó dolog mert felhívja a figyelmet arra, hogy valamit nem jól csinálunk, valahol baj van? És mi a teendő ha "megbetegedtünk?" Jó-e csupán a hagyományos nyugati orvoslásra hagyatkozni - aminek lényege többnyire a tünetek megszüntetése - vagy érdemes lenne nagyobb teret engedni a természetes gyógymódoknak melyek lényege a betegségek okainak feltárása és azok kezelése! Ha a betegség valóban hasonló az autókban található kis piros lámpákhoz, melyek a kocsi meghibásodására figyelmeztetnek akkor át kell gondolni, ha kigyullad egy lámpa akkor mit csinálunk? Kikötjük a lámpát, hogy ne lássuk vagy szerelőhöz megyünk és megkerestetjük a hiba okát és gyökerénél kezeljük a dolgokat? Az egyik egészség definíció szerint (WHO, 1948)

Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya - Annak alapján, hogy mit állítunk az egészség definíciójának középpontjába, tekinthetünk az egészségre, mint:

  • a betegség hiányára,
  • a mindennapi tevékenységre való képesség birtoklására,
  • megfelelő erőnléti és jólléti állapotra,
  • boldogság állapotára,
  • alkalmazkodásra való képességre.


Eszerint egészségünk nem más, mint a lelki, szellemi és fizikai egyensúlyban létünk állapota. Más megfogalmazásban: a fizikai és szellemi teljesítőképességünk maximuma.


Van aki azt mondja: Ép testben ép lélek! De valóban mindig igaz ez?


Mert felvetődik a kérdés ki az egészséges vagy egészségesebb? - A készételek, gyors éttermek hamburgerein, sült krumplijain, cukros üdítőin lakmározó elhízott gyerekek vagy a csont és bőr algákon és vadászatból táplálkozó afrikai kisemberek? Esetleg a bulimiás szuper vékony modellek?

Vagy kik az egészségesebbek: Nick Vujicic aki kéz és láb nélkül boldogan él és motivációs trénerként bejárja a világot, vagy egy ünnepelt Hollywoodi sztár aki sokadik szexuális kalandja mellett, kábítószerben vagy alkoholban vezeti le feszültségét?

Ki van jobban kitéve a veszélyeknek az aktív sportoló aki mindent megtesz hogy a maximumot hozza ki az eredményeiből, vagy az otthon számítógép előtt dolgozó ember?

Nehéz a választ egyértelműen megadni! Ha mégis érdekel, keresd fel ezt az oldalt: egeszsegesember.info
Természetesen egészséges!
A 4 testőr szerepe az egészség megőrzésében: Ganoderma Cordyceps Spirulina Noni
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - vitamin, vitaminpótlás, C-vitamin, A-vitamin, táplálékkiegészítők, étrend
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-30 18:58:44
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü