Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természetes források képes leírás - Vitamin.tlap.hu
részletek »

Természetes források - Vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vitamin.tlap.hu » Természetes források
Keresés
Találatok száma - 12 db
20 fontos táplálék

20 fontos táplálék

Néhány táplálék kifejezetten egészségvédő hatású, míg mások olyan elemeket tartalmaznak, amelyek gátolják ezeket a folyamatokat. Összegyűjtöttük azokat a zöldségeket, illetve gyümölcsöket, amelyeket érdemes beiktatni az étrendünkbe. Szemezgessünk bátran, meglepetést is okozhat a lista.

A valódi magyar méz

A valódi magyar méz

A honlap célja, hogy mindenkinek lehetőséget nyújtson a valódi méz megismerésére. A méhészet mellett orvosként is dolgozom, és az egészséges táplálkozás irányában tett kutatásaim megdöbbentő eredményeket hoztak. Az ősi gyógyászati rendszerek mind tisztában voltak az elfogyasztott élelmiszerek jelentőségével, és a modern orvoslás is kezdi felismerni azt. Ugyanakkor ma már "ki sem látszunk" a mesterséges édesítő-, aroma- és színezőanyagokból, melyek fogyasztása csupán gazdasági csoportok érdeke, hiszen a mesterségesen előállított anyagok fillérekbe kerülnek, a természetes élelmiszerekkel szemben. Ha egy boltba bemegyünk, alig találunk adalékoktól mentes élelmiszereket, és ha találunk is, nem bízhatunk a termék valódiságában, hiszen eredetét, gyártását nem ismerjük. Az utóbbi években a méz is áldozatul esett a könyörtelen piaci versenynek, a boltokban található mézek nagy részéről kiderült, hogy hamisítvány. Ezen a honlapon megtalálhatjátok elérhetőségeinket, előzetes egyeztetés alapján látogatást tehettek méhészetünkben, jelen lehettek a méz pergetésénél**. Mézet mind a helyszínen, mind Budapesten és Szolnokon lehet vásárolni.

Acai Berry jótékony hatásai

Acai Berry jótékony hatásai

Az acai berry nemcsak antioxidánsainak köszönhetően, hanem a benne megtalálható vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek segítségével is képes a szervezet védekező pajzsát megerősíteni. Csökkenti a koleszterinszintet, a világon talán az egyik legjobb tápanyagforrás is. A gyümölcs hozzájárul a memória, a koncentrácxiós képesség javulásához is.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Ehető virágok!

Ehető virágok!

A legtöbb ehető virág gyógyhatású. Ebben a kategóriában a bennük található hatóanyagokat, tápanyagokat, vitaminokat mutatom be, miért is fontosak a szervezet számára, mit érdemes tudni rólukAszkorbinsavban gazdag zöldségfélék: a zöldpaprika, paradicsom, burgonya, fejes saláta, és a káposztafélék: káposzta, brokkoli, kelbimbó; friss gyümölcsök, elsősorban áfonya, ribizli, a vadrózsa termése, a csipkebogyó, narancs, citrom, grapefruit. A zöldségek C-vitamin tartalmának megőrzése érdekében általában nyersen, salátának, vagy párolva ajánlott a fogyasztásuk. Hosszú áztatással, főzéssel, a főzőlé kiöntéssével szinte a teljes aszkorbinsav mennyiségtől megszabadítjuk a növényeket. A C-vitamin legismertebb hiánybetegsége a skorbut. Kiszáradt bőr, emésztési zavarok, fogínysorvadás és annak következtében meglazult fogak a tünetei. A hosszabb időn keresztül fennálló hiány megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, vagy a rák kialakulásának veszélyét. Az érelmeszesedés és a szívroham közvetlen visszavezethető C-vitamin hiányra.

Fokhagyma

Fokhagyma

Ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, a lehető legkevesebb vegyszer felhasználásával termesztett zöldségfélék bő választékát kínáljuk.Többféle fokhagyma és hagyma, valamint hagyományos és különleges zöldségek bő választékával várjuk vásárlóinkat. Érdemes nemcsak a honlapunkat, hanem a kertészetünket megnézni. Legyen Ön is törzsvásárlónk!

Hirdetés
Juharszirup

Juharszirup

Cikkek, hírek egészségről-betegségről, tudományos újdonságok, információk az egészségügy minden területéről. Életmód, lélek, szépség, táplálkozás, gyógyszer, diéta, sport: Patika Magazin Csupán lyukat kellett fúrni egy legalább 40 éves juharfába, egy vödröt helyezni a lyuk alá és várni, hogy a nedű kicsöpögjön. Szakértői számítások szerint ezen csapokon keresztül a juharfa nedvének csupán 10%-a nyerhető ki a tavaszi rügyekből, ezért nem káros a fa egészségére. A juharfa nedve nagyrészt vízből, 3-5%-ban cukorból, ásványi anyagokból és egyéb tápanyagokból áll. Québec szélsőséges klímája miatt a juharfának egy rövid, de gyakran igen meleg nyár alatt kell energiát felhalmoznia, méghozzá keményítő formájában, mely a fa gyökereiben raktározódik. Mikor eljön az idő, hogy a fa felébredjen hosszú, téli álmából, a keményítő 100% természetes cukorrá alakul.

Kávé ganoderma gombával

Kávé ganoderma gombával

Lúgosítani, méregteleníteni szeretné szervezetét? Akkor Önnek is chlorella tartalmú termékek fogyasztására van szüksége! Ganoderma kávé és krill olaj produktumaink segítségével immunrendszerét erősítheti, ezen felül rendszeressé teheti Omega-3 zsírsav bevitelét is. A maca por használatával javíthat keringési panaszain és szabályozhatja pajzsmirigy működését is. Spirulina készítményeinkkel lényegesen csökkentheti vércukorszintjét, zöld kávé koncentrátum alkalmazásával pedig búcsút inthet az állandó éhségérzetnek!

MLM a plusz pénz forrása

MLM a plusz pénz forrása

Szeretné tudni, hogyan tudna alkalmazottból vagy hagyományos vállalkozóból szabad emberré válni? Szeretné elfelejteni a nyomasztó anyagi terheit és olyan életet élni, amilyenről mindig is álmodott és amelyet megérdemel? Engedje meg, hogy megismertessem a 21.-ik század vállalkozásával, amivel soha nem látott lehetőségek nyílnak meg Ön előtt. Minden információt és támogatást megkap ahhoz, hogy a jövedelmei rövid időn belül a magasba emelkedjenek. Egy precízen működő, részletesen kidolgozott üzleti rendszert kap a kezébe. Egy vállalkozást, ami alkalmas arra, hogy minimális tőkebefektetéssel , belátható időn belül, megszabadulhasson a mindennapok problémáitól és olyan életet biztosítson magának és a családjának, amilyet az álmaiban elképzelt.

Padlizsán, brokkoli- természetes vitaminforrás

Padlizsán, brokkoli- természetes vitaminforrás

Egész nyáron és ősszel a legkiválóbb, ízletes és vitaminokban gazdag zöldségfélék sokaságát kínáljuk vásárlóinknak. Kizárólag saját termesztésű, szabadföldi zöldségeket forgalmazunk.Kertészetünk specialitásai közé tartozik a brokkoli, padlizsán, cukkini, ökörszív paradicsom és számtalan különleges paprika fajta. Termékeinket megrendelhetik vagy a kertészetünkben megvásárolhatják júniustól decemberig.

Hirdetés
Természetes vitaminforások

Természetes vitaminforások

Vitaminok teljes leírása, zsírban -és vízben oldódó vitaminszükségletek, vitaminhiányok -és vitamintöbbletek tüneteinek teljes leírása, természetes vitaminforások, a vitamintabletták hatásai. Vitaminok viszonylag kis molekulatömegű, organikus (szerves) vegyületek, amelyek a szervezet számára igen kis mennyiségben, de feltétlenül fontosak. A vitaminok biokémiai reakciókban vesznek részt, enzimatikus folyamatok láncszemei, de sok funkciójuk még nem feltárt. A vitaminokat a zsírban oldódó és a zsírban nem oldódó vitaminokra osztjuk. Egyes vitaminok a bélben képződnek (pantoténsav, biotin, folsav, B12 vitamin) vagy előanyagból (provitaminból) a szervezet képes előállítani (A- vitamin és D- vitamin). A XX. sz. második felére esik annak a több évszázados tapasztalatnak az összessége, hogy az energiát szolgáltató tápanyagokon, ásványi sókon és vízen kívül a tápláléknak egyéb anyagokat is kell tartalmaznia. Ezek hiányában az élő szervezet vagy elpusztul, vagy működésbeli zavarok lépnek fel az életfunkciókban, anyagcsere és emésztési folyamatokban. A vitaminokat, a táplálék ezen járulékos részeit, mint különálló biokémiai csoportokat 1912-ben Kazimierz Funk lengyel biokémikus nevezte el vitaminnak. Felfedezési sorrendben először a C- vitamin, majd az A- vitamin, D- vitamin, K- vitamin, E- vitamin és végül a B- vitaminok következtek.

Vecsési káposzta

Vecsési káposzta

Vecsési ,házi jellegű savanyúságok készítése és forgalmazása A savanyítás kultúrája a mai Bajorország területéről származik. A Vecsésre és környékére betelepült sváb családok a magukkal hozott technológia alapján honosították meg a savanyított káposzta gyártását a környező falvakban. A technológia kialakulása feltehetően a szegénységre vezethető vissza és az sem kizárt, hogy véletlenül jöttek rá arra, hogy a télire elraktározott és időközben tejsavas erjedésen keresztülment káposzta magas élvezeti értéket nyújt. A savanyú káposzta eleinte csak a családok saját fogyasztását elégítette ki, karácsonyra, húsvétra és esküvőkre készítettek nagyobb mennyiséget. Azóta Magyarországon " Hungaricumnak " elnevezett termék lett belőle. Napjainkban az ország több területén készítenek kiváló minőségű savanyított termékeket, de az igazi savanyúságokat Vecsésen találja az ínyenc érdeklődő. (média)

Wellnesscafe- vitamintár

Wellnesscafe- vitamintár

B6-vitamin Rendszeresen fogyasztasz májat, húst, száraz hüvelyeseket, esetleg néha bekapsz egy kis falat - elsőre idegen ízhatást kiváltó, de nagyon egészséges - élesztőt is? Ebben az esetben nem kell félned attól, hogy a piridoxinként is ismert vízben oldódó B6-vitaminból túl keveset jutatsz a szervezetedbe. Ha viszont az említett élelmiszerek csak ritkán kerülnek az étrendedbe, bőröd, nyálkahártyád állapota romolhat, és általános rosszkedv, levertség lehet úrrá rajtad. Hogy elkerüld a B6-vitamin hiánya okozta tüneteket, tudj meg többet a számodra ajánlott napi mennyiségi előírásokról, és kissé alakítsd át az étrendedet!

Tuti menü