Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vitaminokról általában képes leírás - Vitamin.tlap.hu
részletek »

Vitaminokról általában - Vitamin.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vitamin.tlap.hu » Vitaminokról általában
Keresés
Találatok száma - 12 db
 Vitaminok fogainknak

Vitaminok fogainknak

A mindennapokban fontos odafigyelnünk a gondosan megválogatott és választékos étrendre, mely nem csak az általános egészségünk szempontjából fontos, hanem a fogaink valamint fogágyunk vitalitását is fenntartja. A K-vitaminnak kitüntetett szerepe van a véralvadási rendszerben, ennek megfelelően segít a fogínyvérzés megelőzésében és megszüntetésében. Hiánya esetén vérzésre való hajlam jelentkezhet. A D-vitamin segíti a kalciumfelszívódását és beépülését, ezáltal védi a fogzománc egészségét. Hiánya esetén a fogzománcon elváltozások jelenhetnek meg. Ha a zománcfejlődés folyamán nem kap a szervezet elegendő D vitamint, akkor fehér foltok jelenhetnek meg a fogakon.

8 érdekes tény a vitaminokról

8 érdekes tény a vitaminokról

Az első internetes portál az ezüst évek örömeirőlVitaminra szükségünk van - ezt mindenki tudja. Most azt is megtudhatod, egyes vitaminokból mennyire van szükséged, vagy éppen hogyan biztosíthatod természetes úton őket szervezeted számára. Sőt azt is, ki fedezte fel a vitaminokat, és milyen tévhitek élnek bennünk róluk. Összeszedtünk 8 érdekességet, melyekről talán még nem hallottál. Ha pedig már ismered őket, nem árt, ha emlékeztetünk a vitaminszedés fontosságára! Tudtad? A WHO minimálisan napi 1 × 60 mg C-vitamin bevitelét ajánlja. Ez a mennyiség megegyezik egyetlen narancs, grépfrút vagy citrom C-vitamin-tartalmával. Tudtad? A nyers paprika C-vitamin-tartalma több mint kétszer akkora, mint a citromé, mely az egyik legdúsabb C-vitamin-forrásként él a köztudatban. A legtöbb C-vitamin az őrölt piros paprikában van, 10 dkg 369 mg-ot tartalmaz, míg egy citromban 47 mg található. Tudtad? Egy felnőtt B6-vitamin-szükséglete 2 mg. Ha ennél többet fogyasztasz, hosszú távon károsíthatod érzékelő idegeidet. Tudtad? Az egyik legjobb D-vitamin-forrás a napfény. A Szaúd-Arábiában élő nők 70 százaléka D-vitamin-hiányos, mert folyamatosan csadort viselnek. A csador tetőtől talpig elfedi a te

A stressz

A stressz

A kihívások és a váratlan feladatok többnyire megfűszerezik az életünket, pozitív hatással vannak állóképességünkre, kreativitásunkra. A túl sok feszültség azonban kibillent az egyensúlyunkból, szervezetünkre pedig komoly terheket ró. A feszültség, a szorongás, a félelem jól ismert kellemetlenek érzések. Nehéz helyzetek megoldásához szükség van bizonyos mértékű feszültségre, túl nagy vagy tartós feszültség azonban megbéníthatja az embert. Olyan belső nyugtalanságot, bizonytalanságot, diszharmóniát jelent, amely negatív hatással lehet a hétköznapi cselekedeteinkre, viselkedésünkre is. A feszültség érzése betegséggé is válhat, ha túlon-túl átszövi az egyén életét, túl gyakori, vagy olyan helyzetekben is jelentkezik, amelyekben teljesen indokolatlan.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Aszkorbinsav gyógyhatásai.

Aszkorbinsav gyógyhatásai.

A honlapon az aszkorbinsav vagy C-vitamin ismerhető meg részletesen. Az aszkorbinsav egy vízben oldódó vitamin, amelyet a szervezet számára folyamatosan pótolni kell. Erre többféle lehetőség is van, hiszen az aszkorbinsav étrend kiegészítők formájában is kapható. Az aszkorbinsav a kollagén termelődését is elősegíti, amely a bőrünk szépségéhez elengedhetetlen anyag. Az aszkorbinsav többféle egészségügyi hatással és jótékony hatással is rendelkezik. Kattints a honlap linkjére és ismerd meg részletesen az aszkorbinsav tulajdonságait.

Élvezd a korodat!

Élvezd a korodat!

Az első internetes portál az ezüst évek örömeiről Vitaminra szükségünk van - ezt mindenki tudja. Most azt is megtudhatod, egyes vitaminokból mennyire van szükséged, vagy éppen hogyan biztosíthatod természetes úton őket szervezeted számára. Sőt azt is, ki fedezte fel a vitaminokat, és milyen tévhitek élnek bennünk róluk. Összeszedtünk 8 érdekességet, melyekről talán még nem hallottál. Ha pedig már ismered őket, nem árt, ha emlékeztetünk a vitaminszedés fontosságára! Tudtad? A WHO minimálisan napi 1 × 60 mg C-vitamin bevitelét ajánlja. Ez a mennyiség megegyezik egyetlen narancs, grépfrút vagy citrom C-vitamin-tartalmával. Tudtad? A nyers paprika C-vitamin-tartalma több mint kétszer akkora, mint a citromé, mely az egyik legdúsabb C-vitamin-forrásként él a köztudatban. A legtöbb C-vitamin az őrölt piros paprikában van, 10 dkg 369 mg-ot tartalmaz, míg egy citromban 47 mg található.

Miben találjuk?

Miben találjuk?

Mi mire? Itt megtudhatja melyik vitaminnak mik a legfőbb hatásai, azaz miért is van szüksége rá a szervezetnek. (A vitaminok általában igen összetett hatásúak, itt csak a legalapvetőbb szerepük kerül kiemelésre.) A vitamin: szükséges a növekedéshez, illetve a bőr, a fogazat és a csontozat épen tartásához. Fontos a szem számára a szürkülethez való alkalmazkodásban. B vitamin: B1 vitamin, vagy más néven tiamin: segíti az energiafelhasználást, emellett fontos a szem, a bőr és az idegrendszer épen tartásához. B2 vitamin, vagy más néven riboflavin: segíti az energiafelhasználást, emellett fontos a szem, a bőr és az idegrendszer épen tartásához. Niacin: segíti az energiafelhasználást, emellett fontos a szem, a bőr és az idegrendszer épen tartásához. B6 vitamin, vagy más néven piridoxin: szükséges a növekedéshez, hormonok előállításához, illetve az idegrendszer működéséhez. Folát, folsav: szükséges ayagcserefolyamatokhoz, vérképzéshez (fehér- és vörösvértestek képzéséhez), az emésztőrendszer és a száj nyálkahártyájának épségéhez. B12 vitamin: elengedhetetlen a vérképzéshez, fontos a növekedéshez és az idegműködéshez. C-vitamin: fontos az immunrendszer számára a fertőzésekkel sz

Vitamin - Wikipédia

Vitamin - Wikipédia

Vitamin,Orvostudomány/ikon,Biológia/ikon,Biológia,Orvostudomány,1910-es évek,1912,1930-as évek,1937,2004,A-vitamin

Vitamin abc

Vitamin abc

Az egyes vitaminok, ásványi anyagok nevére kattintva bőséges információt tudhat meg például arról, hogy mely élelmiszerekben található a vitamin vagy ásványi anyag, mit okozhat a hiánya, vagy éppen a többlet-bevitele. Ha még részletesebben szeretne olvasni a vitaminokról, olvassa el a témához kapcsolódó cikkeinket is, vagy nézzen körül a könyvesboltunk 'Vitaminok, nyomelemek' csoportjában!

Vitamin katonák - egészséges táplálkozás az óvodában

Vitamin katonák - egészséges táplálkozás az óvodában

Aztán, mikor elmesélik mit ettek, anya csodálkozik a legjobban,- de hát, te otthon ebből sosem eszel!- és örömmel nyugtázza a szülő az eredményt. Az egészséges táplálkozás alapjait is,- mint sok más egyebet- ebben a korban kell megteremteni. A szülőknek adhatunk ötleteket, segíthetjük őket milyen minőségű, mennyiségű élelem fontos a gyermek fizikai fejlődéséhez, milyen alapanyagok szükségesek a csont,- izomrendszerük erősödéséhez. Ha diplomatikusan és nem erőltető módon adunk tanácsokat, a szülők elfogadják, elgondolkoznak és így közösen sokat tehetünk gyermekeink egészséges táplálkozásával, fejlődésükért.

Hirdetés
VitaminKínálat.hu

VitaminKínálat.hu

Vitaminok, táplálékkiegészítők, kozmetikumok, és minden más, ami az egészséghez nélkülözhetetlen. Széles választékunkban Ön is megtalálja az egészségéhez szükséges készítményeket. Célunk mindenki számára segítséget nyújtani, aki javítani kíván az egészségén. Legyen szó szépségápolásról, egészséges életmódról, problémák alternatív kezeléséről mi nem csak termékekkel, de hasznos információkkal, tippekkel és ötletekkel is ellátjuk Önt. Nézzen be hozzánk és válogasson folyamatosan bővülő kínálatunkból.

Vitaminok a csontritkulás ellen.

Vitaminok a csontritkulás ellen.

A Maryland Egyetem orvosai szerint a csontritkulás igen komoly szövődményekkel járhat: nemcsak csonttöréshez, hanem komoly betegségekhez, sőt halálhoz is vezethet. Csontritkulásról akkor beszélünk, mikor a csontok elvékonyodnak és hajlamossá válnak a törésre, sérülésre. Ezek a törések általában a csípőnél, a csuklónál és a gerincnél következnek be. A kalcium létfontosságú a csontok és a fogak, valamint bizonyos testi funkciók egészséges működésében. Ha a szervezet nem vesz fel elég kalciumot az étkezés során, akkor a csontokból vonja ki a szükséges mennyiséget, ez pedig a csontok gyengüléséhez vezet.

Vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok

Vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok

Tizenhárom vitamint ismerünk, ezek egy része vízben másik része zsírban oldódik. Szinte valamennyi vízben oldódó vitamin B előjelű: B1-vitamin, B2-vitamin, B12-vitamin, niacin, pyridoxin, pantoténsav, biotin, folsav, C-vitamin. Zsírban oldódó vitaminok: A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, K-vitamin. Igaz, hogy a vitaminok nem töltik fel a szervezetet energiával, de az anyagcsere szempontjából rendkívül fontosak. Egyenletes vitamin bevitel mellett fittnek, míg ellenkező esetben fáradtnak érezhetjük magunkat, és könnyen megbetegedhetünk. Az emberi szervezet csak rövid ideig képes raktározni a vitaminokat, és megfelelő mennyiségben kizárólag a D-vitamint állítja elő önállóan, de ezt is csak a napfény segítségével. A legtöbb vitamint naponta kell pótolnunk, némelyek esetében elegendő, ha provitaminok formájában juttatjuk be azokat a szervezetünkbe. Ilyen például a sárgarépában előforduló karotin, amely az anyagcsere folyamán A-vitaminná alakul át.

Tuti menü